sessies

Voorkomen van uitval op de werkvloer: Stress & Burn-out

Ervaar jij wel eens stress? Gelukkig maar, want je hebt het nodig om te kunnen overleven. Echter als je te lang of te veel stress ervaart, dan kan het jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid beïnvloeden. Helaas is dat een bekend fenomeen geworden in onze huidige maatschappij. Inmiddels heeft 1 op de 5 werkende Nederlanders burn-out klachten. Langdurige stress kan leiden tot een verscheidenheid aan symptomen en klachten. Stress kan zich dus op vele manieren uiten en heeft niet per definitie te maken met een hoge werkdruk. De plek waar de stress tot uiting komt, hoeft niet te betekenen dat dit ook de plaats is waar de stress wordt veroorzaakt. Gedurende deze interactieve training leer je welke signalen er zijn rondom (chronische) stress. Herken jij een of meerdere van deze klachten of symptomen? Dan weet je na deze sessie ook hoe je stress en spanning kunt verminderen of los kunt laten, door de besproken technieken/activiteiten. Ga aan de slag met jouw stress!

Grip op je brein

In de afgelopen tientallen jaren volgden de ontwikkelingen zich in rap-tempo op. De continue stroom aan informatie, prikkels, afleidingen, verwachtingen en verleidingen van de huidige maatschappij, zorgen voor een uitdaging in ons brein. In de afgelopen 400.000 jaar is ons brein slechts 2% veranderd. Je kunt je dus wel voorstellen dat onze hersenen de evolutie in onze maatschappij maar lastig kunnen bijbenen. Het is niet gek dat jouw brein op de automatische piloot werkt. Sommige gewoontes, gedachtepatronen, ideeën, normen en waarden werken voor je, maar er zijn er misschien een aantal die je behoorlijk kunnen belemmeren. Denk aan “ik heb nergens tijd voor” of “ik moet alles altijd alleen doen”. Misschien komt de zin “van hard werken ga je niet dood” je wel bekend voor. Allemaal programmeringen die ons in het leven zijn aangeleerd en die je wellicht de nodige stress bezorgen. Tijdens deze interactieve training ontdek je meer over de werking van je brein, hoe programmeringen ontstaan en leer je hoe patronen kunt herkennen. Tot slot krijg je nog een aantal praktische tips mee hoe je met langdurige/chronische stress om kunt gaan.

Maatwerk sessie

Elke organisatie is uniek, heeft haar eigen doelstellingen, bedrijfscultuur en uitdagingen. Iedere voorgelegde vraag voor een training rondom stress, vitaliteit, voorkomen van uitval van medewerkers, het benutten van (onontdekt) potentieel, een betere balans (werk/privé) of meer energie, neem ik graag in behandeling. Ik kies voor een aanpak die interactief is én vol zit met tips, handvatten of inzichten die naar de dagelijkse praktijk vertaald zijn. In gezamenlijk overleg kijken we, aan de hand van jullie vraag, welke onderwerpen en thema’s er aan bod zullen komen en het beste aansluit bij jullie wensen. In een online meeting of telefonisch overleg van 1 uur stemmen we dit samen af. Daarna ga ik voor jullie aan de slag met het creëren van de training, waarin de afgesproken thema’s en doelstellingen worden verwerkt.